Äppelpaj
Idag bakade jag och min lillasyster äppelpaj, den smakar ganska annorlunda mot pajer jag brukar äta och den är riktigt god, härligtär det också när det luktar kanel i hela köket!
Här är receptet vi använde (på ett ungefär då vi brukar inprovicera ganska mycket)
Pajdeg:
200 g smält smör
2,5 dl socker
1,5 dl vetemjöl
2,5 dl havregryn
2-3 msk kanel
Fyllning:
2-3 äpplen
socker
kanel
Tillagning:
1. Sätt ugnen på 180 grader
2. Blanda smör och socker
3. Tillsätt övriga ingredienser och blanda ihop
4. Skala och skär äpplena i bitar du tycker har bra storlek
5. Lägg lite av degen i botten av pajformen och lägg sedan äppelbitarna på
6. Krydda med valfri mängd socker och kanel
7. Lägg resten av degen ovanpå och sätt in den i ugnen
8. Grädda i 15-20 minuter
9. Servera den med en god vaniljsås

(min kamera strejkar just nu så det får bli en bild på ett äpple istället, tagen förra året)
Här är receptet vi använde (på ett ungefär då vi brukar inprovicera ganska mycket)
Pajdeg:
200 g smält smör
2,5 dl socker
1,5 dl vetemjöl
2,5 dl havregryn
2-3 msk kanel
Fyllning:
2-3 äpplen
socker
kanel
Tillagning:
1. Sätt ugnen på 180 grader
2. Blanda smör och socker
3. Tillsätt övriga ingredienser och blanda ihop
4. Skala och skär äpplena i bitar du tycker har bra storlek
5. Lägg lite av degen i botten av pajformen och lägg sedan äppelbitarna på
6. Krydda med valfri mängd socker och kanel
7. Lägg resten av degen ovanpå och sätt in den i ugnen
8. Grädda i 15-20 minuter
9. Servera den med en god vaniljsås

(min kamera strejkar just nu så det får bli en bild på ett äpple istället, tagen förra året)
Kommentarer
Trackback