Årets första julmust!

I fredags drack jag och Stefan första julmusten, och vi lyxade till det lite med Zeunerts julmust som jag tycker smakar mer vuxet. Det var riktigt gott även fast det kanske var lite tidigt, men man får fuska med sånt, jag har redan börjat fuska med julmusiken, men inte så ofta ;)

Vilken är eran favoritmust, och varför?



Tävling hos Sannas christmas

Jag tävlar om två biljetter till IKEAs julbord hos Sannas christmas.
Jag vill vinna eftersom jag är en arbetslös 19åring som väldigt gärna skulle vilja bjuda med min underbara pojkvän som är galen i mat på en mysig middag, det skulle vara jätteroligt och så skulle jag kunna ge honom lite mera julkänsla, som jag tycker att han behöver! =)


Tävling hos Victorias julblogg

Jag tävlar om två biljetter till IKEAs julbord hos Victorias Jul, tävla HÄR du med, hoppas jag vinner så jag kan ta med Stefan dit =)


Tävling hos Julbloggen

Jag tävlar om biljetter till IKEAs julbord hos julbloggen, kika in ni också =)


Tävling hos Underbara juletid

Jag tävlar om två biljetter till IKEAs julbord hos Underbara juletid.


Borta från bloggen

Men hemma hos älsklingen. Om ni undrar varför jag inte har bloggat så är det för att jag varit i Sundsvall hos min pojkvän Stefan och umgåtts en massa med honom, men nu är jag hemma igen så nu blir det lite mer bloggande. Det kommer komma upp en del tävlingsinlägg där jag tävlar om biljetter till IKEAs julbord, bara så ni är berädd på det. Men jag har en hel del saker att skriva om så det blir många andra inlägg också.

Hoppas ni inte har glömt bort bloggen medan jag varit borta ;)

Tävling hos Lisas vinterland!

Jag är med och tävlar hos Lisas vinterland om två biljetter till IKEAs julbord =)


Wiie, fler nyheter hos Jotex!

Jag gillar verkligen många saker från Jotex och nu har det kommit ännu fler julsaker! Kolla in på deras julshop så kommer ni hitta massor av olika roliga, söta och stämningsfulla julsaker. Nu har de dessutom ett erbjudande där du kan få upp till 300 kr rabatt på hela din beställning!
(klicka på bilderna för att se dom större)

Kanske kan bli lite extra julpengar i år?

Hos gratisskraplott kan man få en trisslott och en tialott genom att tipsa om dem, de har även andra erbjudande och liknande så det är defenitivt värt att kika in där! Det är en bra ide till ett försök att få lite extra pengar till jul. Vill ni veta lite mer om lotterier kan ni klicka in här.

Skulle ni kunna ge bort en skraplott i julklapp?


Tävling hos Therese´s jul

Therese´s jul har en tävling där man kan vinna en goodiebag, något jag verkligen är sugen på! Kika in och se om ni ochså vill vara med =)

Bildinformation!

Jag läser många julbloggar och har sett att de flesta har stora bilder på bloggen, om ni tycker att jag har små och att det är svårt att se så är det för att jag (om det är flera bilder jag lägger upp) oftast lägger upp bilderna som miniatyrer, vill ni se bilderna större så är det bara att klicka på bilden så kommer det upp en större =)

Ätbara paket hos Torebrings

Har du svårt att komma på en julklapp? Eller kanske du bara vill ha något gott till julen? Hos Torebrings har de olika matgrejer till julen, de har paket med lite blandade saker för olika priser, både med godis och mat, de skriver även ut väldigt mycket saker om de flesta produkterna, som allergiinformation, näringsvärde och lite andra saker. Här är några av matpaketen de har, kika in på deras julsortiment för fler saker (klicka in på bilderna för att få upp fler saker).



De har även massor av andra saker, bla Marabou Premium Winter Caramell som jag vet att vissa frågat om ;)


Julen hos RUM21

Hos RUM21 har de finns det saker från olika märken, det är en modern stil på deras saker, vissa saker är billiga och vissa dyra. Här kommer några som jag gillar.


Tävling!

Viktorias jul har en tävling där man kan vinna Stora juljornalen 2011, ni hittar den här.
Jag tycker att det skulle vara jätteroligt om jag vann eftersom jag aldrig tidigare har haft någon jultidning att bläddra i, jag vet inte vilka som innehåller vad och så, men i år vill jag börja när jag läser om alla som myser ner dig med en tidning, det låter extremt mysigt! Den här verkar också bra då den innehåller många olika saker =)

Pepparkaksgubbar

Jag hittade jättesöta prydnads-pepparkaksgubbar på dollarstore, dom kostade bara 20 kr för alla tre så jag köpte dom, tror det kommer bli jättefint när jag väl får sätta upp dom =)


Julen hos JYSK

Nu har julen kommit till jysk, jag har inte sett det i någon katalog men de har fullt av grejer på deras hemsida och väldigt mycket som jag gillar, här kommer några saker.


julbloggar.se

Julbloggar.se är en sida där det kommer upp nya inlägg från olika julbloggar som är registrerade hos dem, du kan också registrera dig där, det är bara att kika in =)

De tipsar även om sidan hittajulklappar som jag själv gillar och använder mig av om jag vill ha tips.

Jag kommer även ha dom länkade här på bloggen ifall ni vill kolla in

Juleskum polka 2011

Nu har jag testat denna nyhet! Den var riktigt god men jag gillar orginalet bättre. Den hade en bra smak av polka men inte för stark. Jag är inte ett jättestort fan av polkagrisar då jag tycker att det oftast är en väldigt stark smak, men dom här smakade alldeles lagom =)

Testa dom gärna och säg vad ni tycker om dom =)

Doftljus

Något jag verkligen tycker höjer julstämningen är doften runt omkring mig, jag känner själv att jag inte vill tända mina juldoftljus än, men jag vill tipsa om två olika som är ganska lika i doften och som jag tycker luktar riktigt mycket jul!
Den dyrare är kitchen spice från yankee candles, där finns även många andra dofter men affären jag hittade dom på i Östersund hade inte alla så det är många jag inte har luktat på. Det finns även olika storlekar på ljusen och olika priser.

Den billigare varianten som jag har hittat är ett ljus från dollarstore, så har ni vägarna förbi så kika in där, dom har många fina saker för bra priser!

Så testa gärna något av de ljusen om ni vill ha en julig doft runt er!


Äppelpaj

Idag bakade jag och min lillasyster äppelpaj, den smakar ganska annorlunda mot pajer jag brukar äta och den är riktigt god, härligtär det också när det luktar kanel i hela köket!
Här är receptet vi använde (på ett ungefär då vi brukar inprovicera ganska mycket)

Pajdeg:
200 g smält smör
2,5 dl socker
1,5 dl vetemjöl
2,5 dl havregryn
2-3 msk kanel

Fyllning:
2-3 äpplen
socker
kanel

Tillagning:

1. Sätt ugnen på 180 grader
2. Blanda smör och socker
3. Tillsätt övriga ingredienser och blanda ihop
4. Skala och skär äpplena i bitar du tycker har bra storlek
5. Lägg lite av degen i botten av pajformen och lägg sedan äppelbitarna på
6. Krydda med valfri mängd socker och kanel
7. Lägg resten av degen ovanpå och sätt in den i ugnen
8. Grädda i 15-20 minuter
9. Servera den med en god vaniljsås


(min kamera strejkar just nu så det får bli en bild på ett äpple istället, tagen förra året)

Ännu en julblogg

Det är många som har julbloggar men nu tycker jag att det är dax för mig att dra igång den här julbloggen, det är min första julblogg och jag tror jag kommer gilla det. Längtar efter julen riktigt mycket och tyckte att det här var en bra ide för att dela med mig av julkänslor och även tips och lite annat.

Jag gillar att fota så det kan komma upp en hel del bilder här men det kommer även att komma pyssel, recept, tips, rim, affärer/julnyheter, filmer osv. Så jag hoppas att alla ni som läser får en trevlig stämningsfull känsla av att kolla in här =)

Det kommer finnas olika kategorier för att ni lätt ska kunna hitta det ni söker =)

Är det något ni undrar över så är det bara att höra av er!

Ha det bra =)

RSS 2.0