Rim från bror (barnförbjudet)

Nu e det jul igen,
och vid granen leker Barbie med Ken.

Ken har gett Barbie en massa dyra prylar,
och nu ligger hon i soffan, hon väntar och ylar.

Hon smeker långsamt längst med Kens ben,
och känner att han rakat sig alldeles len.

Hon börjar smeka sig upp emot Kens hårda bula,
och med munnen dekorerar hon hans ena jul-kula.

För julstämning vill de alltid ha,
tomten kommer ju inte varje dá.

Ken pyntar Barbies kropp med glitter
när hon honom rider fullt av fnitter.

Ken kan helt enkelt inte få nock
För han e en jävla kåtbock!

Julfix

Jag känner att jag är dålig på att skriva här, men så får det vara. Nu har jag iaf gjort knäck och det här var nog den gången som gick snabbast! Förut har jag alltid suttit med skedar och lagt upp i formarna, nu hällde jag från en såskanna, det gick så galet mycket snabbare! Så gör det om ni kan =)

Alla julklappar är inhandlade och nu ska jag slå in dem, min lillasyster ville också slå in paket så vi ska göra det ihop.

Vi har hunnit hämta granen och tagit in den men pyntningen blir nog imorgon, väldigt vid är den! Superkul =)

Nä, jag får ta och skriva lite mer imorgon, några fler rim från min bror kommer upp också.


(min fina älskling gjorde denna tillängnad mig, sötnöt!)

4 advent + en trisslott

Den 4 advent har inte varit så speciell, älsklingen åkte iväg så jag är väl inte på topphumör =/ Saknar honom en massa! Men jag tänkte pigga upp mig med en gratis trisslott från lagerbolag, det kan alla ni bloggare göra, kika in och kolla hur.

Jag såg en julfilm med familjen på kvällen men hade redan sett den förut. Annars har det snöat hela dagen, inget speciellt har hänt sen sist jag skrev, jag jobbar på dagarna och är trött när jag kommer hem.
Fast jag har påbörjat paketinslagningen här hemma, slagit in tre paket till Stefan, det kommer bild på dom senare, han har fått med sig dom hem så han ska få fota dom först.

Hur ska ni spendera sista veckan innan jul?

En vecka kvar

Nu är det bara en vecka kvar till julen! Tyvärr är mina julkänslor inte på topp nu när jag jobbar, hinner inte med så mycket juligt då (förutom att slå in paket)

Nu har jag pojkvännen här hos mig, supermys! Men det blir inte så mycket tid vid datorn då så ni får stå ut att vara utan bloggande av mig nåågra dagar ;)

Hoppas alla har det trevligt och mysigt.

Vad är ditt bästa tips för att inte ha julstress?

Lucia morgon

Imorse väckte mamma mig och så satte vi oss vid tv:n och kollade på lucia med pepparkakor, lussebullar och hemmagjord varm choklad, riktigt mysigt! Vi gjorde ett litet avbrott och kollade på julkalendern, jag tycker faktiskt att den är riktigt bra!

Om en stund ska jag iväg och jobba, vet inte om det kommer bli så mycket mer luciafirande idag.

Firar ni lucia? Hur firar ni?



paketinslagare

Idag var första dagen på extrajobbet, kanske inte det roligaste då jag slår in paket med endast papper, men det är ett jobb ;) Det gick iaf bra och nu fortsätter jag med det varje dag (inte helg) fram till jul.

Skulle ni kunna arbeta som paketinslagare eller föredrar ni att andra slår in paketen åt er?


3e advent

Idag är det den tredje advent och planerna för dagen är att baka lite! Sen får man gömma undan så inte allt blir uppätet innan jul ;)

Imorgon börjar jag att extrajobba som paketinslagare, haha undra hur trött jag kommer vara på det sen xD Mina egna paket har jag inte slagit in än eftersom jag inte hittat pappret som jag vill ha, så det får bli en liten jakt efter rätt inslagningspapper på stan.

Vad har ni för planer idag?

Pepparkakans dag

Idag är det pepparkakans dag, är det någon som uppmärksammat den på något sätt?
Jag har inte gjort det men jag skulle vilja baka ett pepparkakshus (jag har försökt det några gånger men utan bra resultat, det rasar mest bara ihop)
Här är några bilder på pepparkakshus, och byar som jag tycker är häftiga. Alla bilder är hämtade härifrån.









Brukar ni bygga egna hus?

Presentbakning

Jag har suttit och funderat på vad min farmor och farfar ska få, de har fått kort på mig och brorsan och även en massa "världens bästa farmor/farfar" så jag ville inte ge dom det. Men sen kom jag på att jag kan baka något och ge dom, det blev saffransskorpor och chokladkola, brorsan kom och hjälpte mig att baka och det blev riktigt bra. Jag köpte även en glasburk som jag pyntade lite och sen gjorde jag en strut av inslagningspapper. Blev ganska bra även fast det var en hel del pyssel ( sen blev jag irreterad över att jag inte kan skriva snyggt =P ) Men nu är det fixat, jag har även fixat julklapparna åt de jag brukar ha svårast att komma på till!



Marken är vit

Idag åkte jag hem från den bästa killen som finns, påväg till tåget började det att snöa, ganska mysigt fast det mysiga försvann lite när jag visste att jag snart skulle åka ifrån Stefan.
På vägen mot Östersund blev det bara mer och mer snö och när jag klev ut ur tåget var det vitt och ett snötäcke på marken, som det ser ut nu kommer snön att stanna =)

Jag trodde att jag skulle fixa nästan alla julklapparna som är kvar medan jag var i Sundsvall men jag fick bara en sak med mig hem, jag hittade i alla fall det mormor ska få. Så imorgon kanske jag köper det och sista presenten till Stefan, jag tänker inte skriva ut några julklappar här då vissa av de som ska få läser bloggen.

Brorsan rimmar

Min bror har skrivit några julrim som kommer läggas upp här på bloggen, vissa mer barnvänliga än andra! Vill ni hitta honom så finns han på sin hemsida och facebook.




Nu tändas tusen jule ljus,
Och jul sånger spelas i varje hus.

Pappa skriker att tomten kommer snart,
och ungarna springer till fönstret med en väldig fart.

Den stora tjocka farbrorn i rött kliver in,
Och barnen runt honom samlas i ett jätte stim.

ho ho ho finns det några snälla barn,
skriker han ut och tar upp ett paket under deras gran.

Det första får Frida och Elin det andra,
Sen ställer tomten sig upp, det är dags att vandra.

Men lilla Olle undrar om tomten säcken verkligen tömt,
Kan det vara så att han bara har glömt.

Tomtefar hör Olle sucka bakom hans rygg,
Så han vänder sig om och berättar att Olle vart stygg.

Olle hade sparkat boll på Herr.Svenssons gård,
Men sparkat snett så bollen flög på Svensonns Ford.

Olle sparkade rakt igenom rutan,
så i år får han paket bli utan.

Olles ögon blir större och fylls av gråt,
men tomten kan tyvärr inget göra det åt.

Tomten traskar vidare till nästa hus,
men för Olle har denna julen inget ljus.

Utan presenter vad är då meningen med detta,
det undrar Olle medans han ser sina systrar paketen sprätta.

Men Frida och Elin är två smarta tjejer,
och vet att julen är mer än dyra grejer.

Så dom till Olle det sista paketet ger,
och Olle torkar tårarna, nu skrattar han och ler.

Sundsvall

Nu sitter jag på tåget påväg till Sundsvall och älski!! =D
Imorgon ska han och jag åka till birsta och Ikea och julhandla, han är lite motvillig men han får stå ut med en julgalen flickvän ;)  Så jag tänkte kika på lite saker på ikea, lagerhouse och annat som finns där, blir antagligen en del julklappar handlade där. Jag såg även att de har julmarknad där i helgen så vi får väl se om det blir det eller inte.

Det blev en mysig morgon imorse, jag klev upp tidigt för att kolla på julkalendern med en kopp varm choklad, sen hde vi slut på bröd så mamma ställde sig och bakade, gott med nybakat varmt bröd! =)
Jag tycker att julkalendern verkar bra, även den norska verkar rolig fast jag ska se om första avsnittet så jag kan se hela.

Vad tycker ni hitills om julkalendrarna

RSS 2.0