Leilas söta jul

Om bara 10 minuter börjar Leilas söta jul på tv7, jag vet att många sett fram emot det och jag tycker också att det ska bli roligt att kolla på!



Skriv gärna vad ni tyckte och om ni tror att ni kommer att göra något av det som ska göras =)


Min advent

Nu har en massa olika julbloggare berättat om deras första advent, och nu tänkte jag göra det också.

Den började så otroligt bra med att jag vaknade upp i Stefans famn, när jag sen kollade ut så snöade det på för fullt. Vi klev upp och åt frukost med familjen, även min farmor och farfar, gudmor och gudkusin var här (dom bor i sthlm). Senare skulle de åka hem men jag och älsklingen åkte in till stan för att gå på julmarknad. Den julmarknaden som jag hade tänkt att vi skulle gå på kom vi aldrig till, istället gick vi på min gamla skolas julmarknad, de hade inte mycket saker där alls men det var roligt att träffa gamla lärare och lite annat folk.
När vi gick därifrån blev det helt spontant ett biobesök, twilight breaking dawn såg vi, mysigt mysigt även fast vissa delar av filmen inte var så mysiga!
När filmen var slut gick vi ner på torget en liten stund där det var dans kring granen, några stånd med olika grejer och häst och vagn att åka. Vi blev inte kvar där lång tid utan fortsatte iväg för att kolla hur granen vid rådhuset såg ut i år (den har olika designer varje år) jag tyckte den var ganska tråkig, den lös bara lila.
Det blev middag på sibylla och sen gosade vi tills han hoppade på tåget hem till sig.
När jag kom hem så drack vi lite glögg, jag testade chokladglögg och gillade den inte alls, jag har väldigt svårt för glögg!
Sen var det inte mycket mer som hände, kom hem rätt sent och var väldigt trött.



Dålig uppdatering

Det har varit dålig uppdatering här senaste veckan, kan vara så att det är det resten av veckan också, men efter helgen är jag helt klart tillbaka ;)

Hoppas ni har det mysigt så länge och får en härlig första advent!

Spelande julklocka

Kookoo har en julklocka som varje timme spelar en julmelodi på harpa, de melodier som spelas är:
1 Oh Tannenbaum
2 Stilla Natt
3 Joy to the world ( Gläd dig o värld)
4 Det är en ros utsprungen
5 Adeste Fideles (Dagen är kommen)
6 In dulci jubilo (Nun singet und seid froh)
7 O du fröhliche ( O du saliga, o du heliga)
8 Kling Glöckchen klingelingeling
9 Schneeflöckchen Weissröckchen
10 Hark the Herald Angels Sing
11 Once in Royal David´s City
12 In the Bleak Midwinter

 

 

En rolig sak tycker jag =)


Julpynt

Jag tycker det börjar bli lite mysigt på internet nu när olika sidor börjat julpynt =)
Det här möttes jag av när jag skulle in på blocket idag.


Tävling - ljus från yankee candle

Jag tävlar hos vitt eller svart som har en tävling där man kan vinna doftljus från yankee candle, hur underbart skulle det inte vara med en massa juldofter därifrån!

Vilken är eran favoritdoft som påminner om julen?

Julklapparonline.com

Julklapparonline.com ska samla ihop enligt den sveriges bästa julbloggare, kika gärna in där =)


2 i 1 pyssel

Jag har gjort en sak som man kan använde både som servettringar och som ljusstakar för värmeljus.

Jag använde:
Toarullar
Överbliven tapet
gammalt brev/papper
lim
sax

 

Såhär gjorde jag:


1. Klippte toarullen i fyra delar


2. klippte papper (brevet) i långa bitar (lika breda som toarulles-delarna

 

3. Limmade fast pappersremsorna på rullarna

 

4. Klippte ut små hjärtan ur tapeten

 

5. Limmade fast två på varje rulle

 

6. Sätt i en servett eller ett ljus så är det klart!

 


Julknäck te

Jag köpte ett te från tradera, julknäck heter det. Det var ganska gott men jag ska ha i det längre nästa gång då det inte smakade jättemycket den här gången. Den smak jag kände mest från teét var vanilj, det var en "rund" smak och det smakade inte järn som många tesorter gör. Man behövde inte något socker i heller, jag hade bara vatten och te =)

Pingvinerna på Nya Zeeland behöver DIN hjälp!!

Vill du göra en god gärning och samtidigt rädda en massa pingviner, sticka en tröja!

På grund av att olja har drivit in mot Nya Zeelands stränder så har över 1000 fåglar, många blå dvärgpingviner, mist sitt liv.
Oljan är väldigt farlig för dem eftersom deras fjäderdräkt inte tål olja, när dom får det på sig slutar den skydda mot vattnet och pingvinerna blir då väldigt kalla.
En garnaffär i Napier på Nya Zeeland har blivit ombedda att hjälpa till med att klä de skadade blå dvärgpingvinerna och nu behöver de mer hjälp. Här kan ni läsa mer om detta.

Hjälp så mycket ni kan! Istället för att bara sitta framför ett tv-program så kanske ni kan kolla på det medan ni hjälper till att rädda livet på en pingvin!

Mönster och instruktioner hittar ni här.


(bild tagen från aftonbladet.se)

Sprid gärna detta vidare så att så många som möjligt kan hjälpa till

Julkategori på IKEA

Att julsaker har kommit till ikea är ingen nyhet, det är förmodligen inte det här heller men jag såg det nu. På deras hemsida har dom lagt till en kategori som heter jul & vinter, jag tycker det är jättebra eftersom jag inte har sett allt de har pga att jag inte orkat leta på alla olika ställen, så nu ska jag sitta och klicka lite där och längta efter att jag åker hem till Stefan igen så jag kan gå dit =)

Här kan du bläddra i julbroschyren



En fråga

Jag har fått en del kommentarer där det inte finns någon blogg att ge svar på, hur gör ni andra/hur vill ni få svar? =)

Jag undrar även vad ni tycker om bilder i inläggen, tycker ni om att det är det i de flesta inlägg? Ska jag skriva ut när det är mina egna bilder och annars säga att det inte är det?


Frost!

Jag var ute med min lilla vovve på sen kvällspromenad, och vet ni vad, det är frost ute!
Isen har lagt sig med ett tunt lager på vattenpölarna och hela marken glittrade när ljuset från gatlyktorna träffade de små iskristallerna.

Jag har senaste åren sagt att jag vill att snön ska komma ca en månad innan jul, men nu när det ser ut att bli så känns det väldigt konstigt. Fast jag gillar det, så länge snön kommer runt advent så är jag nöjd. Det är så skönt att gå ute nu när man inte fryser ihjäl, och eftersom jag har en hund så måste jag gå ut flera gånger om dagen på promenader med henne.

I slutet av månaden/början av nästa kommer det dock vara slut med lite varmare promenader, enligt aftonbladet kommer det bli en väldigt kall december, hela Sverige ska ha minusgrader och kallare än vanligt.

Vad tycker ni om vädret, vill ni ha snö NU eller tycker ni att det är skönt att den inte kommer först lite senare?


Bilden tagen förra året

Nalle Puh - Jullovet

En ganska mysig film som man kan se med ett syskon eller barn, jag såg den med min 11åriga lillasyster och hon gillade den, man kan se den i alla åldrar men jag tror den passar bättre till de lite mindre.



"Dela julglädjen med Nalle Puh, Tiger och alla de andra vännerna från Sjumilaskogen och upplev hur viktigt det är att fira jul och nyår med riktigt goda vänner. Denna helt nya utgåva av 'Nalle Puh Jullovet' innehåller massor av nytecknat material. Bland annat sjunger vännerna en unik och härlig tolkning av den klassiska julsången Bjällerklang. Nalle Puh och de andra funderar också kring nyårslöften och andra traditioner som hör julen till. NALLE PUH - JULLOVET är full av värme och humor. En underbar film som skapar julstämning för hela familjen."


Polarexpressen

En riktigt mysig film som jag tycker är ett måste för alla att se, den kan ses med hela familjen eller bara för dig själv.



"Kliv upp, hoppa på och förbered dig på den häftigaste resan i ditt liv! Det är julafton, och du kommer snart att åka berg- och dalbana uppför och nerför berg, kana över isfält, balansera på skyhöga broar och bli serverad varm choklad av de häftigaste servitörer du någonsin sett. Du åker med Polarexpressen! Tom Hanks har huvudrollen och Robert Zemeckis regisserar den här redan klassiska julfilmen med bländande Performance Capture-animeringar som ger varje ögonblick ett magiskt skimmer. "Att se är att tro", säger en mystisk luffare som är med dig på tåget. Du kommer att se under. Och du kommer att tro. Tag plats!"




Äppeljulmust

På systembolaget kommer de sälja olika julmust i år, det är riktigt kul =)

Äppelmust tyckte jag lät lite underligt, är det något ni kommer testa?


Sen kommer även lagrad (Bourbonfat) Nygårdas julmust säljas på en fin flaska.


Pepparkakeland

Det ska visst finnas ett pepparkakeland! (ganska roligt att läsa om)

"Pepparkakeland grundades officiellt 2006, men krafter har verkat för att landet skulle erkännas under en längre tid. Sitt första statsbesök skedde i Tomelilla hösten 2006 då Leif Pagrotsky, dåvarande kulturminister i Sverige, välkomnade landet."

Ytan på landet är obegränsad, precis som befolkningen. Deras valuta är pepparkakor och ingen vet vart landet ligger.

Skulle du vilja åka till Pepparkakeland?



Drömmar

Jag satt och läste lite om olika symboler i drömmar och såg lite fakta om julgranen (om man drömmer om en julgran)

"Julgranen symboliserar förnyelse och pånyttfödelse. Det är odödlighetens träd och en bild av själen.

Granens gröna färg associeras med ungdom och det hopp och den tillförsikt man känner i detta livsskede. Julgransljusen refererar till sol och stjärnor, som i sin tur syftar på den mänskliga själen, drömmarens psyke lyfts upp till ett nytt liv från det förflutnas påverkan."


Jag tror att det finns fler tolkningar man kan göra av den men det är ändå kul att julgranen ska vara odödlighetens träd och en bild av själen.

 

 


Världens bästa julkalendrar

Jag hittade en sida på internet där man kan läsa om alla julkalendrar, de har även en tävling där man kan vinna dom! Kika in där (bilden är länkad)


Julsajten

Idag öppnar hemmets jornal upp deras julsajt där du kan hitta massa olika saker som pyssel, recept, shopping, tävlingar och lite mer. Klicka på bilden för att komma till deras julsajt =)


Fin plastgran?

Jag vill hitta en fin men billig plastgran, jag kollar annonser på blocket efter julgranar som är 180-210 cm höga, har ni några julgranar som ni vill sälja billigt eller tips på vart man kan hitta nya fina granar?

Den här skulle vara helt underbar! Jag är ganska kräsen när jag har sett så fina nu ;)


Tävling hos Julflickans julblogg

Jag tävlar om biljetter till IKEAs julbord hos julflickans julblogg.


Eric Cartman från South Park längtar också till julen!

Jag satt och kollade på South park idag och de hade ett halloween avsnitt, efter en halv minut in i programet började Eric Cartman att sjunga julsånger, jag såg bara halva avsnittet och igenom det sjöng han julsånger, väldigt roligt tycker jag =) Här kan ni kolla på avsnittet Korn's Groovy Pirate Ghost Mystery.



RSS 2.0